De Museumbuurtwandeling

Initiatieven in de Corona periode

In 2020 kwam de corona-crisis en stond de hele wereld stil. Onze agenda’s werden leeg geveegd en we konden onze creativiteit niet meer kwijt. Hierdoor gingen we online op zoek naar creatieve initiatieven en schreven we ons in voor de Leefbaarheid Innovatie Challenge van Het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Het Ministerie vroeg organisaties en particulieren om concepten te ontwikkelen om de leefbaarheid in buurten te vergroten, waarbij de buurtbewoners het plan zelf moesten uitvoeren.

 

Na een korte brainstorm ontwikkelden we het concept ‘De Museum Buurtwandeling’. Loes schreef het concept en Jessica verzorgde de vormgeving. Van alle 140 inzendingen werden wij samen met vier andere teams genomineerd. Op 18 september 2020 mochten we ons plan pitchen bij het ministerie en werd ons plan bekroond met de 1e prijs in de categorie particulier concepten ter waarde van € 2.000,-!

Vanuit verschillende hoeken bleek er grote interesse te zijn in de Museum Buurtwandeling. Dit heeft ons doen besluiten om hier mee verder te gaan en organisaties, coöperaties en gemeentes te helpen bij het opzetten, managen en uitrollen van dit toegankelijke  plan.

 

meer te weten komen?

Klik hier om naar de website van de museumbuurtwandeling te gaan:

 

museumbuurtwandeling.nl